Ενημερωτικός Κόμβος

Α. Παπανάτσιου: «Δεν υπάρχουν σκέψεις για παράταση των φορολογικών δηλώσεων αυτή τη στιγμή». Τι ξέχασε να αναφέρει η Υφυπουργός

Μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Α. Παπανάτσιου, ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή δεν θα δοθεί καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων. Επίσης ανέφερε ότι και στα νομικά πρόσωπα πλέον δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή του φόρου την ίδια ημέρα με την υποβολή της δήλωσης, αλλά πως όλα πηγαίνουν στον Ιούλιο και δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθούν προβλήματα την τελευταία στιγμή. «Όσο πιο γρήγορα οι φορολογούμενοι κάνουν τη δήλωσή τους τόσο πιο γρήγορα θα πάρουν την επιστροφή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο αυτό που ξέχασε να αναφέρει η κα Υφυπουργός είναι ότι οι δηλώσεις νομικών προσώπων υποβάλλονται με προβλήματα, αφού ένα μήνα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στο σύστημα του Taxis οι αλλαγές του φορολογικού έτους 2016, ούτε και η αλλαγή των δόσεων (από 8 σε 6).

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις φυσικών προσώπων η Υφυπουργός δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με το μείζον θέμα των αγροτών (βλ. προβλήματα με τους προτσεκαρισμένους κωδ. 037-038, κ.λπ.) αλλά ούτε και για το γεγονός πως ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες καθυστέρησαν να αναρτήσουν στοιχεία για τις δηλώσεις (βλέπε ΙΚΑ το οποίο ανήρτησε τα ποσά των εργοσήμων στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων μόλις 2 ημέρες πριν).

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: Taxheaven